Els sindicats de Catalunya Banc es mantenen a l´expectativa de l´ajust als plans que pugui aplicar el nou comprador de l´entitat, encara que de moment asseguren que estan «tranquils» ja que l´entitat financera deixa en mans del futur propietari el seu redimensionament.

La secretària general del SEC, Raquel Puig, assegurava que «estem relativament tranquils», una afirmació que també repetia la representant al comitè d´empresa per part de CCOO, Montse Delgado. En aquest sentit, tant Puig com Delgado remarquen que «tot dependrà de qui compri la caixa» i que serà «molt diferent» si va a parar a mans d´una entitat amb poca presència al territori de CatalunyaCaixa, que és la marca comercial amb la qual opera Catalunya Banc (ara ens mans del FROB), o és una entitat ja molt present a la zona. Delgado també posa com a punt influent si el futur propietari decideix mantenir Catalunya Caixa com a entitat independent o la integra en la seva pòpia xarxa.

Justament, després d´aprovar-se, dimecres, el rescat europeu a la banca espanyola, el comissari europeu de la competència, Joaquín Almunia, va assenyalar que les entitats nacionalitzades hauran de reduir el seu volum el 60% fins al 2017, limitar la xarxa al seu territori d´origen i abandonar les activitats que no són banca minorista (particulars i petites i mitjanes empreses). Amb tot, Catalunya Caixa, que rebrà 9.084 milions d´euros procedents de Brussel·les, ja va assegurar que deixaria l´ajust en mans del comprador. La principal afectació serà per a la plantilla de Bankia (amb ajudes per 17.960 milions), on es preveu la sortida de 6.500 treballadors i NovaGalicia (5.425 milions), que preveu acomiadar-ne 2.500.

Tot i que de moment es desconeix si hi haurà ajust al banc hereu de l´antiga Caixa de Manresa, les dues representants sindicals ja van avançar que si s´ha de reduir la plantilla, «s´haurà de trobar una solució negociada, els ajustos sempre hauran de ser voluntaris», diu Delgado.