Bill Gates i Carlos Slim s´uneixen per eradicar la pòlio del món en sis anys

Slim anuncia que aportarà cent milions de dòlars a la iniciativa del fundador de Microsoft

02.05.2013 | 11:58
Bill Gates i Carlos Slim es deixen fotografiar junts, ahir a Abu Dabi
Bill Gates i Carlos Slim es deixen fotografiar junts, ahir a Abu Dabi

Bill Gates admet amb un somriure que "no és gaire habitual" rebre una carta que et convida a posar fi per sempre a una de les malalties més pernicioses del segle XX. Menys encara, quan el remitent de la missiva és l'home més ric del món, Carlos Slim, i el seu destinatari, la segona fortuna més gran del planeta, el mateix Gates. Slim contribuirà amb cent milions de dòlars a una de les iniciatives filantròpiques del fundador de Microsoft: un pla que pretén esborrar la pòlio en sis anys de la faç de la Terra.
Per què tants diners i energia a combatre una afecció que l'any passat només va afectar 223 nens i és endèmica únicament en tres països?. "Amb la pòlio ha dues possibilitats: o redoblem la feina i de veritat l'eliminem, i en aquest cas ens estalviem tots els costos de la vacunació, o aturem aquest gran esforç i la pòlio es pot estendre de nou i tornar a infectar centenars de milers de nens", explica Gates. Els últims 25 anys han estat cabdals en la lluita contra la poliomielitis, gràcies a les campanyes de vacunació empreses a tot el món, i ha passat de paralitzar 350.000 nens l'any en 125 països a ser endèmica només a Nigèria, Pakistan i Afganistan.
Paradoxalment, arribar als zero casos serà la tasca més difícil. Com recorda Slim, el principal problema, ara, per a la seva total eliminació no és tant de recursos o diners, sinó d'aconseguir arribar a les poblacions de més risc, situades moltes vegades en llocs remots i en una complexa situació de seguretat que amenaça la vida dels treballadors humanitaris.
Conscients que molta gent es pregunta què podria passar si les fortunes més grans es posessin d'acord per resoldre els problemes que afligeixen el món, han convertit l'eliminació de la poliomielitis en una cosa gairebé personal, un repte que donarà la mesura del potencial d'aquest tipus d'associacions.
Segons Gates, "si no tenim èxit amb la pòlio, seria un gran revés no només per a la salut global, sinó també per a l'optimisme sobre el que els homes poden fer quan s'uneixen. Si tenim èxit, això ens enfortirà i ens recordarà que junts podem fer coses sorprenents".

Economia

Un grup de dones jubilades, descansant
Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Les prestacions són el 37 % inferiors de mitjana a les dels homes, i dos terços estan per sota del...

<em>Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls</em>

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

L'empresa manresana factura prop de 3 milions i ja se situa en els números d'abans de la crisi

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

Enllaços recomanats: Premis cinema