El president d'Ausbanc, Luis Pineda, ha carregat contra els diputats de la comissió d'investigació de les caixes pel mal control de Catalunya Caixa. Pineda ha dit que volia repetir, sense fer-ho, el gest d'ensenyar la sabata que va utilitzar David Fernàndez de la CUP davant l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, per preguntar als diputats si ''tenien por'' perquè tenint totes les competències per controlar Catalunya Caixa l'entitat ha acabat com ha acabat i això els havia de donar ''por i vergonya per on ens han portat'' a tots els ciutadans. Pineda ha matisat que amb Manos Limpias van junts en els casos contra l'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i contra Bankia.

La intervenció de Luis Pineda ha estat qualificada per la majoria dels diputats com a ''contundent'' per les seves afirmacions en relació amb el procés de fallida de les caixes, la comercialització de les preferents i contra les males praxis del sistema bancari com les clàusules sòl.

Després d'una intervenció inicial de poc més de vint minuts, Pineda ha dit als diputats que volia acabar la seva intervenció ensenyant la sabata (repetint el gest que el diputat de la CUP, David Fernàndez, va tenir amb l'expresident de Bankia Rodrigo Rato) per dir als diputats de la comissió que tenint totes les competències per controlar i gestionar Catalunya Caixa els volia preguntar sinó tenien por i vergonya per on ens han portat'' a tots els ciutadans per la fallida de Catalunya Caixa.

La relació amb el sindicat Manos Limpias, Luis Pineda, l'ha qualificat de ''tàctica i no estratègica'' i que únicament s'ha fet efectiva en dos procediment judicials, la querella contra l'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernàndez Ordóñez, i contra Bankia. El president d'aquesta organització també ha recordat que en la querella contra l'expresident de Catalunya Caixa, Narcís Serra, van junts amb la CUP.

Pineda ha manifestat que està disposat a conquistar els jutjats que és on han d'anar els afectats i no en mobilitzacions al carrer perquè quan els ciutadans surten al carrer a manifestar-se és perquè no veuen solució als jutjats. Per això Pineda ha demanat als diputats que ajudin a què els ciutadans utilitzin els jutjats.

El president d'Ausbanc també ha criticat a Jordi Anguera, que era el director de l'Agència Catalana de Consum en temps de la presidència de Narcís Serra per no voler actuar en el seu moment contra Catalunya Caixa durant el govern del tripartit perquè segons ha dit Pineda el director general li va dir que no podia actuar contra el ''seu cap polític'', en relació amb l'afiliació socialista de Narcís Serra.

Pineda ha qualificat l'enfonsament de les caixes a l'estat espanyol com el ''robatori més gran del mil·lenni''. ''Ha estat el robatori més gran de la història d'Espanya'' ha dit el president d'Ausbanc.

Luis Pineda també s'ha referit a la querella del fiscal contra els 54 directius de Catalunya Caixa com un ''brindis al Sol'' perquè en el fons de la querella es busquen responsabilitats penals i això ''no té recorregut''. Pineda, en declaracions a l'ACN, ha recordat que Ausbanc s'ha personat fent una ampliació de la querella per investigar la part de ''deslleialtat'' en la gestió dels directius en casos concrets com la immobiliària Habitat i Alcalà 20, casos que en aquests moments estan sent investigats per la Guardia Civil, segons ha explicat el president d'Ausbanc.