La Patronal Metal·lúrgica del Bages celebrarà divendres que ve, 28 de novembre, la festivitat de Sant Eloi, amb un acte a Món Sant Benet al qual estan convidades totes les empreses del sector del metall del Bages.

La trobada començarà a les 8 del vespre i estarà centrada en tres grans eixos: la competitivitat, la internacionalització i la formació. Durant la vetllada es retrà homenatge a l'empresa manresana Mecanitzats Gumer SL pel seu cinquantè aniversari.

L'acte està pensat perquè es pugui fer networking entre els assistents, per la qual cosa també està obert a d'altres entitats i empreses del territori. Per inscriure's cal trucar al telèfon 93 875 72 79 o bé enviar un correu electrònic a l'adreça cfp@cfp.cat.

Com a principal novetat del sopar de Sant Eloi d'enguany hi ha la incorporació de personatges històrics que compartiran vetllada amb els assistents. És el cas de Narcís Monturiol, que viatjarà fins a Sant Benet per explicar en primera persona com va innovar per crear el submarí Ictineu.

Acompanyaran Monturiol altres destacats professionals que exposaran la seva visió de la innovació, com Cristina Duran, coordinadora logística de Freixenet; Pere Forès i Carme Paradeda, creadors del projecte Ictineu 3; Marta Domènech, excap internacional de comunicació i compres de Mango i actualment líder de l'enoturisme al Priorat; i Martí Teres, creador d'OleumFlumen.com.

L'acte inclourà també una part solidària, amb sortejos i premis que serviran per recaptar fons per a la Fundació Rosa Oriol.