El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha assegurat en una entrevista al Financial Times que l'entitat catalana estudia desprendre's de la seva participació de Repsol, un 12%, en considerar que ja no és un "sector estratègic", tot i que segons explica el president de la Caixa, Repsol és un actiu "sòlid" que els aporta ingressos i diversificació. En canvi, segons Fainé, La Caixa no es plantejaria vendre's el 5% de Telefonica, una de les empreses de telecomunicacions més importants d'Europa, ja que el veu com una empresa clau per desenvolupar la banca digital i amb qui pot establir sinèrgies en un futur.

Fainé també es mostra partidari en un futur de posar la cartera industrial de La Caixa a borsa. "Sempre he tingut la idea de posar el hòlding a borsa, però és un projecte que tinc el cap i dependrà de la decisió del consell", assenyala el president de La Caixa.

El rotatiu britànic recorda que Repsol i Telefonica depenen directament de Caixabank, mentre la resta de participacions en altres empreses depenen de la branca industrial de l'entitat, propietat de la Fundació Bancària La Caixa, i que aquest grup és "de lluny" el més gran de l'Estat, ja que inclou un 34% de Gas Natural, un 19% d'Abertis i altres participacions més menors en altres companyies.

D'altra banda, el president de La Caixa pronostica que el mercat bancaria "se simplificarà" més. "Ara hi ha 14 bancs i penso que es reduirà a sis o set", afegeix.