Els preus van pujar el març set dècimes a Catalunya pel repunt de preus del sector del vestit i de les gasolines en relació amb el febrer. Tot i així, la taxa anual de la inflació es manté en zona contractiva i va fixar el -0,3%, tot acumulant cinc mesos en negatiu, segons l'Institut d'Estadística espanyol. Aquesta taxa negativa del -0,3% està cinc dècimes per sobre de la registrada el febrer (-0,8%).

El preu de la gasolina, tot i el petit repunt del març en relació amb el febrer, continua pressionat a la baixa el comportament de la inflació perquè estan més baixos que fa un any. Al conjunt de l'Estat, els preus van pujar sis dècimes i van deixar una inflació anual del -0,7%, sumant nou mesos en negatiu.

La inflació anual d'aquest mes de març a Catalunya ha tornat a registrar una taxa negativa però cinc dècimes per sota de la fixada el febrer passat. Aquest menor índex negatiu de la inflació s'explica perquè el preu de les gasolines d'aquest mes de març ha caigut en taxa interanual el -3,5%, mentre que el febrer aquesta taxa a Catalunya va ser del -5,9%, 2,4 punts per sobre que el mes anterior.

També ha ajudat a Catalunya a reduir la inflació negativa el comportament de la cistella dels productes i serveis del sector de l'oci i la cultura, especialment pels viatges organitzats de Setmana Santa, que al març va registrar una taxa anual positiva d'inflació del 0,1% i al febrer aquesta taxa va ser del -0,8%.