Uns 1.200 empleats de CatalunyaCaixa, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar ahir a la tarda al centre de Barcelona per protestar contra l'ajust que pretén aplicar el BBVA en aquesta entitat financera, i que afecta per ara unes 2.000 persones, el 46 % de la plantilla.

La protesta, convocada pels sindicats del banc davant de les oficines que el BBVA té al número 84 del passeig de Gràcia de Barcelona, va omplir la vorera i la calçada d'un lateral d'aquest passeig entre els carrers Provença i Mallorca.

Els representants sindicals del banc portaven una pancarta amb el lema: "No a la reestructuració a CatalunyaCaixa", i durant la protesta els treballadors, vestits de negre, van fer sonar xiulets i sirenes per mostrar la seva oposició a l'ERO. "BBVA ens vol liquidar, 2.000 empleats vol acomiadar", van ser algunes de les consignes que van corejar els assistents.

En declaracions als periodistes, Jordi Campins, representant del Sindicat d'Estalvi de Catalunya, el primer en representativitat a l'entitat, va assegurar que amb la mobilització d'ahir, la primera a la qual s'havia convocat a la plantilla, els sindicats pretenien "pressionar" la direcció del BBVA perquè flexibilitzi la seva posició en les negociacions. I és que, de moment, les negociacions entre les dues parts, que encara no han entrat en el període oficial de consultes, es troben encallades, i la pròxima reunió està prevista per a mitjan juliol.