Bankia ha certificat que sis usuaris de les targetes opaques han tornat 244.652 euros després que el jutge Fernando Andreu ho demanés per tal de poder calcular la rebaixa que ha d'aplicar a la fiança de tres milions que va imposar al seu expresident, Rodrigo Rato.

El magistrat va requerir la informació al banc a instàncies de Rato, que va demanar la "certificació acreditativa" de qui i per quins imports havia restituït alguna quantitat de la qual va gastar fins a la data.

Rato va fer la petició un cop Andreu hagués acceptat rebaixar a la fiança de tres milions l'equivalent del que van gastar els exconsellers i exdirectius de Caja Madrid i Bankia del febrer del 2010 al maig del 2012, coincidint amb la seva presidència en ambdues entitats, però sense especificar quant. Les noves dades remeses per Bankia a l'instructor coincideixen amb les que ja li va remetre el passat febrer.

Així, reitera que Rato va consignar l'estiu passat a instàncies del banc la part que va haver d'assumir, 54.837 euros, però no els 44.204 que va afrontar Caja Madrid, mentre que la seva "mà dreta", José Manuel Fernández Norniella, va restituir 10.139 euros.

També hi figura el tercer principal imputat, Ildefonso Sánchez Barcoj, que va ingressar 90.879 euros; l'exdirectiu Matías Amado, que va tornar 42.042 euros; i l'excap de la Casa del Rei Rafael Spottorno, que va retornar 11.953 euros. A més, l'entitat aclareix que Javier López Madrid va fer un dipòsit a l'octubre per 24.800 euros, i que el va posar a disposició "tant de la Fundació Caja Madrid com de Bankia o de l'entitat que estigui legitimada per a això".

No obstant això, en l'escrit en què demanava la informació, Rato va recordar que Bankia havia informat al febrer dels beneficiaris de les targetes que havien restituït diferents quantitats, i que el FROB havia obert un compte a Bankia per als que consideressin oportú dur a terme algun ingrés.