La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha imposat multes a Banco Financiero y de Ahorros (BFA) -Bankia- i Catalunya Banc -CatalunyaCaixa- per la comercialització de participacions preferents, que en el seu conjunt sumen un total de 6,2 milions d'euros, segons va publicar aquest divendres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Catalunya Banc, ara en mans del grup BBVA, en total ha rebut tres sancions, que sumen un import de 3,1 milions d'euros. Segons especifica el BOE, l'entitat financera ha estat multada per diferents operacions de venda de participacions preferents entre els anys 2008 i 2011, i que segons el supervisor del mercat de valors són considerades com a infraccions molt greus.

Pel que fa al Banco Financiero y de Ahorros, s'entén que hereta la responsabilitat de les operacions irregulars de venda de participacions preferents portades a terme per Bancaixa, Caja Madrid i Caixa Laietana entre els anys 2010 i 2011, i que tal com passa en el cas de CatalunyaCaixa són considerades com a infraccions molt greus. Per aquestes infraccions, l'import de les multes imposades suma un total de 2,1 milions d'euros.

La quarta sanció per a Bankia, que ascendeix a un milió d'euros, obeeix també a una infracció de caràcter molt greu comesa l'any 2011per no haver gestionat adequadament els conflictes d'interès generats per la realització d'operacions creuades entre els seus clients. D'aquesta forma, l'entitat haurà de pagar, en total, 3,1 milions d'euros de multa, igual que CatalunyaCaixa.