L'economia catalana va créixer el segon trimestre l'1% en relació amb el primer trimestre i va deixar una taxa interanual del 2,8%, segons les dades facilitades ahir per l'Idescat. Aquestes xifres difereixen de les avançades pel mateix Idescat a principi d'agost, que fixaven un augment trimestral del 0,9% i una taxa anual del 3%.

El creixement del PIB el juny en termes anuals suposa encadenar set trimestres consecutius en positiu. Aquest 2,8% està tres dècimes per sota de l'augment del PIB del conjunt espanyol. La demanda interna ha impulsat a l'alça el PIB català el segon trimestre gràcies a la inversió empresarial, que creix el 4,6%, i el consum de les llars, que ho fa en un 4%.

Els components del PIB català que han ajudat a impulsar a l'alça l'economia catalana han estat els que configuren la demanda interna, que en xifres agregades creix el 3,6%, seguint una tendència que es va iniciar l'any passat.

Les dades que facilita l'Idescat indiquen un creixement de la inversió empresarial del 4,6%, amb un protagonisme rellevant del sector de la construcció, que el segon trimestre d'aquest registra un impuls el 4,9%. El consum de les llars augmenta un 4%, mantenint la tendència interanual que va començar el 2014. El consum de les administracions públiques modera la seva evolució positiva fins el 0,9% en relació amb el mateix període de l'any passat.