L´Idescat eleva una dècima el creixement del segon trimestre

L'augment del PIB el mes de juny en termes anuals, fins a l'1%, suposa encadenar set trimestres consecutius en positiu a Catalunya

30.09.2015 | 20:00

L'economia catalana va créixer el segon trimestre l'1% en relació amb el primer trimestre i va deixar una taxa interanual del 2,8%, segons les dades facilitades ahir per l'Idescat. Aquestes xifres difereixen de les avançades pel mateix Idescat a principi d'agost, que fixaven un augment trimestral del 0,9% i una taxa anual del 3%.
El creixement del PIB el juny en termes anuals suposa encadenar set trimestres consecutius en positiu. Aquest 2,8% està tres dècimes per sota de l'augment del PIB del conjunt espanyol. La demanda interna ha impulsat a l'alça el PIB català el segon trimestre gràcies a la inversió empresarial, que creix el 4,6%, i el consum de les llars, que ho fa en un 4%.
Els components del PIB català que han ajudat a impulsar a l'alça l'economia catalana han estat els que configuren la demanda interna, que en xifres agregades creix el 3,6%, seguint una tendència que es va iniciar l'any passat.
Les dades que facilita l'Idescat indiquen un creixement de la inversió empresarial del 4,6%, amb un protagonisme rellevant del sector de la construcció, que el segon trimestre d'aquest registra un impuls el 4,9%. El consum de les llars augmenta un 4%, mantenint la tendència interanual que va començar el 2014. El consum de les administracions públiques modera la seva evolució positiva fins el 0,9% en relació amb el mateix període de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema