La venda de turismes i tot terrenys al Bages va augmentar el mes d'octubre passat a l'entorn del 4,7%, un punt i mig més que el creixement mitjà català, segons van explicar ahir a aquest diari fonts del sector local. Tot i que el creixement ha estat aquest octubre més migrat que els anteriors, en el conjunt de l'any l'augment estaria a l'entorn del 20%. El canal d'empreses segueix un augment progressiu, mentre que en el de particulars s'hauria notat una lleugera frenada, atribuïble probablement, segons aquestes fonts, al fet que el mes d'octubre va tenir dos dies laborables menys.

Les vendes de cotxes a Catalunya l'octubre es van situar en 14.065 unitats, el 3,20% més que el mateix mes de l'any passat i ja encadenen 26 mesos seguits d'increments, segons l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). A totes les demarcacions s'han registrat augments, especialment a Lleida, on el creixement ha estat del 20,6%, a Tarragona el 8,01%, Barcelona el 2% i Girona l'1,53%. En el conjunt de l'Estat, les vendes s'han situat en 80.055 unitats, amb un increment del 5,2%, menor que els mesos precedents per l'efecte calendari.

En l'acumulat de l'any a l'estat espanyol, el nombre de cotxes venust s'ha enfilat a l'octubre fins a les 863.973 unitats, una xifra que supera la xifra total de vendes anuals dels últims quatre anys. A Catalunya, igual que a l'estat espanyol, també s'encadenen 26 mesos seguits d'increments de les vendes, en concret des del setembre del 2013 les vendes de cotxes no paren de pujar. Les vendes acumulades dels deu primers mesos de l'any a Catalunya han sumat 132.824 unitats, cosa que suposa el 20,96% més que els deu primers mesos de l'any passat.

Per la seva banda, Seat ha patit al conjunt de l'estat un descens de vendes del 2,7 % a l'octubre, el primer mes complet del qual hi ha dades després de l'esclat de l'escàndol de la manipulació de motors dièsel del Grup Volkswagen. En concret, Seat va vendre a l'octubre un total de 5.156 unitats davant les 5.297 de l'octubre del 2014, encara que en el conjunt de l'any ha comercialitzat 66.442 vehicles, el 16,1 % més que de gener a octubre del 2014.