L'IES Guillem Catà de Manresa figura entre els disset centres catalans que s'inscriuen en el conveni signat entre el departament d'Ensenyament i Decathlon, en virtut del qual es promourà la formació en alternança i la formació dual. L'acord se subscriu als cicles de grau mitjà d'activitats comercials i de conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, i als cicles de grau superior de gestió de vendes i espais comercials, transport i logística, animació d'activitats físiques i esportives, i administració i finances. Entre els sis cicles formatius subscrits en el conveni, s'oferiran un total de 80 places.

El conveni, assenyala el departament en un comunicat, "permetrà donar resposta a les necessitats socials i econòmiques que requereixen ofertes formatives ajustades a les competències professionals del sector".

La formació proposada suposa alternar classes i treball mitjançant una beca o un contracte laboral, a més del reconeixement acadèmic de l'activitat realitzada per l'alumnat a l'empresa i el reconeixement acadèmic de la formació impartida per l'empresa. A través de l'acord es facilitarà el reconeixement acadèmic de l'experiència professional del personal treballador de Decathlon.