Volkswagen reduirà 1.000 milions les seves inversions el 2016

21.11.2015 | 00:00

El fabricant automobilístic alemany Volkswagen va informar ahir que invertirà 12.000 milions d'euros el 2016, 1.000 milions d'euros menys del que preveia abans de conèixer-se la manipulació de gasos en diversos dels seus motors dièsel i de gasolina.
El nou president de la junta directiva de Volkswagen, Matthias Müller, va dir, després de la reunió del Consell de Supervisió, que "ens preparem per a una època d'incertesa i volatilitat". "Donarem prioritat a totes les inversions i despeses previstes, però es retallarà el que no sigui estrictament necessari, com ja s'ha anunciat", segons Müller.
Fa un any Volkswagen va dir que invertiria 85.600 milions d'euros en els pròxims cinc anys per a nous models, tecnologies respectuoses amb el medi ambient i fàbriques, però ahir no va donar xifres a aquest termini, només les destinades al 2016.
Müller va anunciar que la despesa per a propulsió alternativa s'incrementarà l'any vinent 100 milions d'euros. "No cometrem l'error i estalviar en el nostre futur. Per això planegem augmentar més la despesa en el desenvolupament de la mobilitat elèctrica i en la digitalització", va dir el president del grup. Així, Volkswagen donarà prioritat al desenvolupament de propulsions elèctriques a les marques VW, Audi i Porsche.
La majoria de les inversions aniran a nous productes, al desenvolupament de les plataformes modulars, així com a la conclusió de l'augment de capacitats. Per exemple, al Golf de la pròxima generació i a l'Audi Q5, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema