Just ara fa sis anys irrompia en la nit manresana una nova sala. Era Silenci, que obria les seves portes al polígon comercial dels Trullols de Manresa. Tenia una nova concepció de sala i ja naixia amb la voluntat d'anar molt més enllà de ser una discoteca, i de moment ho ha aconseguit.

El seu actual responsable, Christian Busquets, explica que la concepció de Silenci és que sigui un espai d'oci per a les nits del cap de setmana, però alhora també és un espai cultural en el qual al llarg d'aquests anys s'han organitzat nombrosos concerts. Així, pel seu escenari, des de la seva obertura fins ara, hi han passat grups i cantants com Melendi, Antònia Font, Macaco i Mishima, entre d'altres.

En concret, Silenci disposa d'un total de cinc espais diferenciats, un dels quals és una terrassa exterior, i suma una capacitat per a 1.660 persones. Aquesta gran capacitat de Silenci, juntament amb els diferents espais, diu Busquets, fa que puguin tenir un públic molt ampli, tant per gustos com també per edats, des de joves d'uns vint anys fins a persones de més de 50 o 55.