Un centenar de persones s'adhereixen a la querella contra VW de l'Audiència

09.12.2015 | 12:02

Un centenar de persones s'han adherit fins ara a la querella presentada el mes d'octubre passat davant l'Audiència Nacional per l'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF) contra la multinacional Volkswagen i la seva filial Seat pel cas del frau de les emissions contaminants.
Des que es va destapar l'escàndol, aquesta associació ha animat els propietaris de vehicles afectats a sumar-se a la querella o a reclamar a Volkswagen per la via civil per danys i perjudicis.
En un comunicat fet públic ahir, l'APDEF indicava que més de 300 persones s'havien posat en contacte amb ells i que un centenar ja s'havien adherit a la querella en marxa contra la multinacional alemanya, Seat i 24 dels seus màxims directius pels possibles delictes d'estafa, publicitat fraudulenta i delicte contra el medi ambient.
D'aquest centenar d'adherits a la querella, prop d'una trentena també han optat per demandar Volkswagen per la via civil i reclamar al consorci una indemnització per danys i perjudicis.
El president de l'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF), Francesc Garcia Rafanell, assenyalava ahir que els conductors dels cotxes manipulats van ser enganyats en vendre'ls vehicles amb característiques que no es corresponen amb la realitat, "per això tenen dret de reclamar l'import de la reparació i demanar una indemnització per danys i perjudicis i, fins i tot, requerir la rescissió del contracte de compravenda del cotxe".
L'associació calcula que la demanda per danys i perjudicis podria arribar a una xifra que oscil·laria entre 7.000 i 8.000 euros, i que per la part alta podria situar-se entre 20.000 i 25.000 euros en cas de demanar la nul·litat del contracte.
A més de la querella criminal i les demandes civils, l'associació demandant també ha obert una altra via de reclamació pel cas Volkswagen dirigida en especial als mitjans i petits accionistes del grup alemany per exigir la devolució de les pèrdues que han patit per la caiguda en picat del valor de les accions a borsa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema