El comitè d'empresa de Seat Components i la direcció de l'automobilística van subscriure ahir un acord en relació amb el trasllat de treballadors de la planta del Prat a Martorell, per la qual cosa es va desconvocar la vaga indefinida que va començar el 7 de gener.

Fonts de Seat van detallar a Efe que el nombre de treballadors desplaçats passa de 50 a 31 i que l'empresa es compromet a no sancionar els empleats que la setmana passada havien d'anar a Seat Martorell i no ho van fer.

L'acord es va assolir al migdia després d'una nova reunió de mediació amb la Inspecció de Treball en la qual van participar representants dels sindicats CCOO, UGT i CGT en Seat, que és filial del Grup Volkswagen. Poc després, es va reunir l'assemblea de treballadors del Prat, que va ratificar l'acord assolit entre la direcció i els sindicats. Dels 31 treballadors que abandonaran la planta del Prat, 26 són els que havien rebut ja les cartes per incorporar-se als treballs a Martorell i van començar ahir mateix, mentre que els cinc restants, que eren voluntaris, ho faran el pròxim 21 de gener. Aquesta mitja desena de treballadors s'incorporaran més tard perquè entraran en la línia 1, que fabrica el SEAT Ibiza, que està parada de forma temporal. Una comissió de negociació que cal crear decidirà la data de retorn al Prat del bloc de 26 treballadors que ha estat traslladat i que no podrà ser més tard de l'1 d'octubre, segons l'acord subscrit.