El departament de Territori i Sostenibilitat i l'agència ACCIÓ han atorgat 35.585 euros a pimes catalanes per realitzar 13 projectes d'ecoinnovació. En aquest grup figura l'empresa anoienca de disseny tèxtil Matex SL, que hi ha presentat un projecte sobre assessorament per aplicar un model d'economia circular

Del conjunt, vuit dels projectes són adreçats a l'ecodisseny de productes i serveis i cinc més, a l'anàlisi dels processos productius i identificació de millores ambientals. L'import atorgat correspon al 45% del cost total dels projectes, que és de 79.960 euros.

Els ajuts atorgats ara corresponen a la categoria de cupons d'ecoinnovació, fruit de la col·laboració entre Territori i Sostenibilitat i ACCIÓ, dins el Programa de cupons a la innovació. El programa es divideix en Cupons d'ecoinnovació, Cupons de tecnologia i Cupons d'innovació.

La Generalitat explica que els cupons d'ecoinnovació "tenen com a objectiu donar suport econòmic a les pimes catalanes per millorar la seva competitivitat i fomentar la transició cap a l'economia verda i circular". Territori i Sostenibilitat recorda que aquesta és una iniciativa "emmarcada en les polítiques de suport a l'economia verda i circular del Govern, amb instruments clau com la RIS3CAT, l'Estratègia d'impuls a l'economia verda i a l'economia circular, l'Estratègia industrial, l'Estratègia catalana d'ecodisseny i el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020.