El Govern destinarà 3,5 milions d´euros a la innovació del sector alimentari i forestal

07.03.2016 | 07:41
Les plantacions de tòfona es poden beneficiar dels ajuts de l´AEI
Les plantacions de tòfona es poden beneficiar dels ajuts de l´AEI

El Govern de la Generalitat va aprovar destinar 3,5 milions d'euros a la realització de nous projectes pilot innovadors en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles davant l'èxit aconseguit a la primera convocatòria dels ajuts destinats a la Cooperació per la innovació de l'Associació Europea per la Innovació (AEI).
Així, projectes com la millora de la gestió de purins, alternatives als tractaments fungicides tradicionals, nous mètodes i tecnologies per aplicar a les pomeres, projectes per millorar l'ús de l'aigua en el conreu de l'arròs i iniciatives relacionades amb la millora de la sostenibilitat de plantacions de tòfona han pogut acollir-se a aquesta tipologia d'ajuts.
Amb aquesta nova inversió del Govern, que obre d'aquesta manera la segona convocatòria, projectes similars a aquests es podran tirar endavant i s'obren noves oportunitats per fomentar la innovació, la cooperació i el desenvolupament en les zones rurals, segons expliquen fonts governamentals.
També aquests nous projectes serviran per enfortir els lligams entre l'agricultura, la producció d'aliments i la silvicultura, i la investigació i la innovació, incloent-hi l'objectiu de millorar la gestió i el rendiment mediambiental.
El Govern recorda que Catalunya va ser una de les primeres regions europees a desenvolupar aquesta mesura, en el marc del nou període de programació 2014-2020.
El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va publicar una primera convocatòria l'agost del 2015, la primera en l'àmbit de tot l'Estat.
Pel que fa a aquesta nova convocatòria, s'han presentat 21 sol·licituds d'ajut per a la creació de grups operatius (plantejament i redacció de projectes) i 57 sol·licituds per a la realització de projectes pilot innovadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

El centre privat barceloní és el segon any consecutiu que rep el prestigiós guardó estatal

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Enllaços recomanats: Premis cinema