L'Agència Tributària (AEAT) va rebre un total de 124.000 declaracions de l'Impost sobre la Renda fins a les 7 de la tarda d'ahir. La xifra suposa el 60% menys que l'any passat a la mateixa data i hora, a causa de les dificultats d'accés i navegació a la web de l'AEAT que es van produir en les primeres hores de la campanya, que va començar ahir.

Segons fonts de l'AEAT, a les cinc de la tarda el volum de presentacions ja s'havia normalitzat i era fins i tot superior al de l'any passat a la mateixa hora, ja que s'estaven lliurant 600 declaracions per minut, enfront de les 500 d'un any abans.

Tenint en compte que l'any passat no hi va haver dificultats d'accés ni navegació, l'Agència Tributària considera superats els problemes inicials de saturació.

Les mateixes fonts van informar que també s'havien detectat errors en la generació de la vista prèvia de la declaració, per la qual cosa l'Agència va tancar de forma tempora, a la una del migdia, la possibilitat d'accés a l'opció de vista prèvia i està analitzant la millor solució per poder habilitar de nou aquesta opció amb totes les garanties com més aviat millor.