CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a empreses de la Catalunya Central per valor de 56,2 milions d'euros durant els mesos de gener a desembre del 2015. L'entitat financera ha dirigit aquests préstecs a petites, mitjanes i grans empreses de les comarques del Bages i Osona, segons que ha explicat en un comunicat la mateixa entitat. Els 56,2 milions d'inversió creditícia representen un increment del 38 % respecte del mateix període de l'any anterior. A escala de Catalunya, l'entitat ha realitzat operacions per valor de 1.975 milions d'euros.

Entre el gener i el desembre del 2015, el saldo de crèdit comercial per finançar l'activitat ordinària de les empreses de la Catalunya Central ha estat de 47 milions d'euros, el que representa un increment del 3% respecte de l'any anterior. El finançament d'inversions de les empreses de la comarca del Bages i Osona -com compra de naus, maquinària, mobiliari, inversions en R+D i desenvolupament tecnològic, entre d'altres- ha arribat als 52,5 milions d'euros en el mateix període.

Aquestes xifres confirmen, segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, el manresà Jaume Masana, que les empreses continuen sent un dels motors destacats del creixement econòmic. Masana assegura que l'activitat exportadora i la internacionalització de les empreses de la zona està sent decisiva en la recuperació de l'economia de la Catalunya Central.