La segona convocatòria del Banc de Projectes del Bages per a la concessió de microcrèdits per afavorir la creació d'empreses i la reactivació del teixit industrial i econòmic del Bages estarà vigent fins al dia 25 de maig. En total, el Consell Comarcal del Bages destinarà 450.000 euros a donar microcrèdits a interès 0 i a retornar en 4 anys. Les empreses interessades han de fer la seva sol·licitud abans del 25 de maig a https://microcredits.ccbages.cat/

Es poden sol·licitar dues línies diferents de microcrèdits: els destinats a la creació d'empreses i els destinats a la reactivació i diversificació industrial del Bages. En el primer cas, s'adreça a emprenedors que vulguin iniciar un nou projecte empresarial a la comarca o que hagin iniciat l'activitat a partir de l'1 de gener del 2016. Se n'exclouen el sector immobiliari i financer. El microcrèdit pot arribar fins al 60% del pressupost de la inversió inicial necessària, i amb un límit màxim de 15.000 euros.

En el segon cas, s'adreça a empreses amb una plantilla inferior a 25 treballadors i amb un volum de negocis anual o el balanç general anual inferior a 2,5 milions d'euros, que vulguin desenvolupar un nou producte o servei, realitzar inversions que suposin una ampliació o millora de la capacitat productiva o la introducció a nous mercats. En aquest cas, el microcrèdit pot arribar al 40% del pressupost de la inversió inicial necessària, amb un límit de 20.000 euros.