El grup inversor Berkshire Hathaway, propietat del multimilionari Warren Buffett, va invertir durant el primer trimestre de l'any uns 1.000 milions de dòlars en el gegant tecnològic Apple.

Així ho va comunicar ahir el grup inversor en documents remesos a la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC), en els quals revela que fins al 31 de març d'aquest any la seva participació en Apple és d'uns 9,8 milions d'accions.

El valor de la seva posició a Apple al tancament del primer trimestre del 2016 era d'uns 1.070 milions de dòlars, però ahir se situava en uns 900 milions de dòlars després del fort descens de les accions des que va anunciar a final d'abril la seva primera caiguda de beneficis en tretze anys.

La nova inversió de Buffett a Apple s'ha fet pública un mes després que un altre llegendari inversor, Carl Icahn, anunciés la venda de la seva participació en la firma californiana, una decisió que va justificar pels problemes que pot tenir Apple per expandir-se a la Xina.

L'anunci de Berkshire Hathaway era molt ben rebut en els mercats, on les accions del fabricant de l'iPhone pujaven dues hores després de l'obertura més del 3% al mercat Nasdaq i liderava els guanys en l'índex Dow Jones d'Industrials.

No obstant això, des que va començar l'any els títols d'Apple s'han depreciat l'11%, i els últims dotze mesos han perdut més del 27% del seu valor, descensos que es van accentuar a final del mes d'abril passat en publicar els seus resultats trimestrals.

Segons els documents presentats davant la SEC, Buffett també va comprar en els primers tres mesos de l'any gairebé 200.000 noves accions del grup informàtic IBM, on la seva posició està valorada ara en uns 12.300 milions de dòlars.

IBM continua sent una de les principals inversions de Berkshire Hathaway, juntament amb el grup d'alimentació Kraft Heinz, el banc Wells Fargo i la multinacional Coca-Cola, les posicions dels quals no van canviar en el primer trimestre, segons destacava The Wall Street Journal en l'edició d'ahir.

Al llarg del primer trimestre d'aquest any, el grup inversor de Buffett, que té la seu a Omaha (Nebraska), també va augmentar la seva participació a Bank of New York Mellon, l'empresa financera Visa i la companyia energètica Phillips 66.

Van ser tres mesos durant els quals el grup Berkshire Hathaway va retallar les seves posicions en altres grans multinacionals com Walmart o Procter & Gamble, i en què va vendre totes les seves accions en l'operadora de telefonia AT&T, segons els documents remesos a la SEC.