La direcció de Seat i els sindicats UGT i CCOO van signar ahir el nou conveni col·lectiu que estarà vigent des d'aquest any fins al 2020, i que inclou que els empleats de Seat podran rebre una paga de beneficis.

El conveni per al període 2016-2020, el dinovè d'aquesta empresa, preveu que el sou dels empleats de Seat creixi cadascun d'aquests anys el 0,25 %, i que si l'IPC ho fa per damunt d'aquest percentatge, el sou ho farà en la mateixa proporció. Més enllà de l'increment salarial, el conveni preveu que s'abonin 300 euros a cada treballador com a pagament únic després de la firma de l'acord. També en el marc de la negociació del conveni, la direcció i els sindicats han acordat la posada en marxa fins al 2018 d'un pla de jubilació parcial a través de contracte relleu per als majors de 61 anys.

En un comunicat, el president de Seat, Luca de Meo, va dir que el nou conveni "consolida un marc laboral estable i mostra l'alt compromís i implicació dels treballadors", i va destacar que "ajudarà a assolir els reptes de la indústria 4.0". Per la seva banda, el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), va qualificar el nou conveni col·lectiu d'"equilibrat i acceptable", perquè "no només es mantenen drets adquirits, sinó que se n'afegeixen d'altres de nous", va dir, mentre que el secretari general de CCOO a Seat, Rafael Guerrero, també va destacar que el conveni "no s'oblida de cap col·lectiu". El vicepresident de recursos humans de Seat, Xavier Ros, va celebrar que el conveni permetrà "adaptar millor la nostra producció a les necessitats del mercat".