Signat un nou conveni col·lectiu de Seat, que inclou una paga per beneficis

Els sindicats valoren l'acord com a "equilibrat i acceptable" i destaquen que "no oblida cap col·lectiu"

21.06.2016 | 00:00

La direcció de Seat i els sindicats UGT i CCOO van signar ahir el nou conveni col·lectiu que estarà vigent des d'aquest any fins al 2020, i que inclou que els empleats de Seat podran rebre una paga de beneficis.
El conveni per al període 2016-2020, el dinovè d'aquesta empresa, preveu que el sou dels empleats de Seat creixi cadascun d'aquests anys el 0,25 %, i que si l'IPC ho fa per damunt d'aquest percentatge, el sou ho farà en la mateixa proporció. Més enllà de l'increment salarial, el conveni preveu que s'abonin 300 euros a cada treballador com a pagament únic després de la firma de l'acord. També en el marc de la negociació del conveni, la direcció i els sindicats han acordat la posada en marxa fins al 2018 d'un pla de jubilació parcial a través de contracte relleu per als majors de 61 anys.
En un comunicat, el president de Seat, Luca de Meo, va dir que el nou conveni "consolida un marc laboral estable i mostra l'alt compromís i implicació dels treballadors", i va destacar que "ajudarà a assolir els reptes de la indústria 4.0". Per la seva banda, el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), va qualificar el nou conveni col·lectiu d'"equilibrat i acceptable", perquè "no només es mantenen drets adquirits, sinó que se n'afegeixen d'altres de nous", va dir, mentre que el secretari general de CCOO a Seat, Rafael Guerrero, també va destacar que el conveni "no s'oblida de cap col·lectiu". El vicepresident de recursos humans de Seat, Xavier Ros, va celebrar que el conveni permetrà "adaptar millor la nostra producció a les necessitats del mercat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

El centre privat barceloní és el segon any consecutiu que rep el prestigiós guardó estatal

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Enllaços recomanats: Premis cinema