Endesa atribueix el gruix del frau elèctric a grans consumidors

05.08.2016 | 00:00

Endesa calcula que les famílies de rendes més baixes generen menys de l'1 % del frau elèctric comès a Espanya mitjançant connexions il·legals, segons va indicar ahir l'empresa energètica en un comunicat. Segons les seves dades, la major part del frau "es concentra en punts de subministrament que tenen alts nivells de consum".
En concret, l'elèctrica defensa que el 80 % del frau es va deure a empreses industrials i de serveis i, la resta, a particulars. A més, assegura que el 80 % del frau comès per particulars va correspondre a llars amb elevat nivell de consum.
Així, segons els seus càlculs, el 96 % del frau elèctric -que l'any passat va suposar un consum equivalent al de la ciutat de Sevilla i la seva àrea metropolitana- es va deure a empreses i particulars amb alt nivell de consum.
Endesa argumenta que el frau elèctric és "un recurs il·legal que utilitzen algunes empreses i grans consumidors domèstics per abaratir la factura elèctrica a costa de tots els altres consumidors", que són els que han de carregar amb aquestes despeses "de la mateixa manera que succeeix amb el frau fiscal". Segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) citats per l'elèctrica, el frau elèctric va encarir en 150 milions d'euros la factura elèctrica l'any passat. Endesa alerta en el comunicat que el frau comès per empreses no només afecta els ciutadans, sinó també als seus competidors, ja que en abaratir de forma il·lícita la seva factura incorren en "una clara competència deslleial". A més, recorda que el frau constitueix "un problema greu per a la seguretat i salut de les persones" properes, ja que les instal·lacions manipulades no compleixen els requisits de seguretat, el que pot provocar incendis o electrocucions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema