Liechtenstein va dipositar ahir l'instrument de ratificació de la Convenció d'Assistència Mútua en Matèria Fiscal per aplicar a partir de l'any vinent l'intercanvi automàtic d'informació fiscal i econòmica amb tots els altres països que participen en aquest dispositiu, que ara per ara són gairebé un centenar. Es tracta d'una mesura que permet perseguir i evitar l'evasió fiscal a través de diferents països.

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va anunciar ahir el compliment d'aquest procediment per part de l'estat de Liechtenstein, i va assegurar que aquest petit país "subratlla el seu compromís per lluitar contra l'evasió i el frau fiscal".

L'organisme internacional també va afegir en un comunicat que d'aquesta manera Liechtenstein "fa un altre pas important per implementar els estàndards per a l'intercanvi d'informació financera sobre qüestions fiscals desenvolupat per l'OCDE i els països del G-20, així com també en l'intercanvi automàtic d'informes país per país" al projecte contra l'erosió de la base fiscal de les empreses.

El petit estat alpí s'ha compromès a posar en marxa aquest intercanvi automàtic que permetrà creuar informació fiscal i econòmica des del començament de la seva instauració, el proper 2017.

En aquest estat la convenció entrarà en vigor el proper 1 de desembre encara que la informació no s'intercanviarà fins a partir de l'any vinent.