Tant CCOO com UGT van rebutjar l'ampliació d'horari que proposa la nova llei del comerç de Catalunya, perquè asseguren que empitjorarà les condicions de treball dels empleats del sector sense ajudar a crear més consum ni més llocs de treball i per considerar-la "incongruent", ja que s'acosta més al model de liberalització d'horaris de l'Executiu espanyol que a la llei catalana que regia fins ara i que està impugnada davant el Tribunal Constitucional.

La nova llei de comerç de Catalunya ampliarà a 75 hores setmanals l'obertura comercial, davant les 72 actuals i les 90 hores de la normativa estatal, i permetrà als comerciants decidir quan fan les rebaixes, segons va avançar dijous el Govern català.

En un comunicat, CCOO adverteix que aquesta mesura "no portarà més consum ni crearà més llocs de treball" perquè, amb l'actual legislació laboral, els treballadors del sector, la majoria dones, acabaran flexibilitzant les seves jornades, prolongant-les, "cosa que dificultarà el seu dret a la conciliació". Així, la central denuncia "la contradicció" que suposa que es plantegi ampliar horaris quan el Parlament estudia en una comissió la racionalització dels horaris per acostar-los als d'Europa.

Per la seva banda, UGT rebutja la llei perquè, adverteix, la liberalització de les rebaixes farà desaparèixer la "poca" contractació que estava vinculada ara a les campanyes d'estiu i hivern, ja que no es produirà un concentració de compres.