El departament d'Agricultura destina al sector de l'oli d'oliva 5,3 milions d'euros corresponents a la suma dels ajuts agroambientals per impulsar sistemes alternatius a la lluita química contra les plagues, els ajuts destinats a l'agricultura ecològica i a la producció integrada. Aquests ajuts, que corresponent a la campanya del 2015, suposen un increment del 58,9 % respecte als ajuts concedits al sector el 2014. Agricultura va presentar aquestes dades als representats del sector a la Taula Sectorial Agrària de l'Oli d'Oliva.

En el decurs de la reunió, la directora d'Agricultura es va mostrar satisfeta de l'èxit de l'aplicació dels sistemes alternatius a la química per fer front a les plagues arreu de Catalunya, i va explicar que la incidència de la mosca de l'olivera és més petita en aquells llocs on s'han dut a terme algun d'aquests tractaments. Aquests processos alternatius han permès evitar l'ús de tractaments aeris.

D'altra banda, també es va informar sobre la situació de la Xylella fastidosa al sud d'Itàlia, on el cultiu de les oliveres està sent durament castigat. La directora va destacar que el grup de treball segueix treballant amb l'objectiu d'evitar-ne l'entrada a Catalunya.