L'institut manresà Guillem Catà serà finalment l'emplaçament dels nous estudis de FP dual tèxtil que promouen al Bages les associacions Gest! i Global Textil BCN, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa. Els alumnes dels nous estudis, que s'anomenaran Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, disposaran, a més, d'una nau de 300 metres quadrats al carrer Avinyó del polígon dels Dolors de la capital del Bages per fer pràctiques amb maquinària cedida per industrials locals. Dilluns es presentarà públicament el nou gran, en una roda de premsa en què participaran el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la directora de l'Institut Guillem Catà de Manresa, Marta Codina; i el gerent de l'empresa Mydrap, Marcos Guasch.

La intenció dels promotors dels nous estudis és retornar al Bages «el que era antigament la maestria industrial del tèxtil, que es va deixar de fer fa uns vint anys», segons va explicar a Regió7 Josep Sinca, president de Gest!, durant la presentació pública del projecte, la passada tardor. El sector està format, a la Catalunya central, per unes 150 empreses, que donen feina a uns 2.000 empleats, segons dades de Gest! La voluntat és que el nou cicle formatiu de gran mitjà es pugui posar en marxa el proper curs acadèmic, amb un grup d'entre vint i vint-i-cinc alumnes.

El projecte s'ha ha anat gestant des de fa més d'un any, i l'escull més significatiu ha consistit en trobar un centre educatiu al Bages, preferentment a Manresa, que pogués acollir aquests nous estudis, que compartiran el treball a l'aula amb les pràctiques en empreses. La saturació d'espai als instituts manresans va dificultar trobar un emplaçament a la capital del Bages. L'institut Gerbert d'Aurillac es va postular per acollir el nou grau, atesa la tradició (i el present) tèxtil del municipi i l'amplitud de les seves instal·lacions. L'Ajuntament de Manresa i els promotors també van intentar trobar, sense èxit, un local ja condicionat al centre històric de la ciutat per encabir les pràctiques del mòdul. Finalment, el Guillem Catà ha estat l'opció escollida.