Encara que esquiar no sigui un esport extremadament difícil d'aprendre, cal anar amb compte i començar en primer lloc per familiaritzar-se amb l'equip i el medi. Pot semblar un esport practicat només per professionals, però res més lluny de la realitat. Es pot aprendre de forma senzilla tenint molta cura, amb un bon equip i respectant les normes de seguretat.

A causa de la falta de contacte amb l'entorn al principi, és normal que es produeixin caigudes i que els principiants tinguin por d'una possible lesió. Per això, per a una persona que estigui experimentant aquest esport per primera vegada, es recomana que comenci en una pista petita, a les quals se'ls sol denominar de color verd (pistes planes, sense pendents pronunciades) o 'baby', hi ha càrrec de un monitor o professional que el guiï.

Una vegada que s'hagi familiaritzat amb l'entorn i l'equip (és molt important sentir-te còmode amb ell), la postura és una característica essencial perquè els moviments flueixin a l'hora de lliscar per la pista.

És convenient que abans de tirar-te muntanya avall segueixis unes normes prèvies. Has de provar recolzar tot el pes del teu cos sobre un peu de l'esquí i intentar mantenir l'equilibri. Si et fas cap enrere i deixes caure el pes sobre els talons perdràs l'equilibri. Per això és recomanable recolzar el pes sobre la part anterior del peu per controlar la nostra posició. El cos ha d'estar relaxat i les cames i braços separades a la mateixa altura. Ha de ser una posició relaxada i còmoda, però sense perdre la postura recomanada.

Ganes i motivació

Quan s'hagi interioritzat la postura el següent pas serà aprendre a frenar i dirigir la velocitat. Un consell és separar la part posterior dels esquís i ficar els genolls cap a dins. D'aquesta manera, si agafes molta velocitat, podràs frenar a poc a poc.

Amb aquests consells podràs provar en una pista plana, però sempre sota la supervisió d'un monitor. A part d'aquestes recomanacions, no menys important són les ganes i motivació que li has de posar per gaudir sobre la neu, tot i que, de tant en tant, hi hagi alguna ensopegada.