Per a Gudjohnsen, els col·legiats "no només estan aquí per arbitrar", sinó per "protegir els jugadors". Segons el migcampista islandès, dissabte va ser un exemple d'allò que han de corregir i com s'han d'aplicar en un futur els col·legiats amb "Messi i tots els jugadors".

L'internacional del Barcelona ha reclamat que s'empari els futbolistes per evitar "que hàgim de canviar Messi al cap d'un quart d'hora de partit".

Eidur Gudjohnhen està vivint una segona joventut al Barcelona amb el nou tècnic, Josep Guardiola, qui li està donat minuts i més confiança que els últims anys amb Frank Rijkaard. Tant és així que l'islandès va ser titular contra el Madrid dissabte, oportunitat que no va tenir els dos anys anteriors quan ho tenia tot a favor seu.

El seu bon moment també coincideix amb el del liderat del Barcelona, que gaudeix amb gran comoditat. Aquesta primera posició fa que el migcampista no oblidi al Madrid, malgrat quedar a dotze punts, encara que ha ressaltat que els principals rivals són els immediats perseguidors del Barça (València, Vila-real i Sevilla).

"Per història, el Madrid és el rival número u, però en aquests moments els que estan just darrere nostre són més rivals per a nosaltres", ha subratllat.

Gudjohnsen ha fet seva la màxima al vestidor, impulsada per Guardiola, de no mostrar cap signe de confiança en públic, fins al punt de repetir les paraules de l'entrenador: "Al desembre no es guanya res i fins que no tinguem la copa a les mans no serem campions. El major rival que tenim ara som nosaltres mateixos si ens relaxem".