Jaume Tolosa creuarà la selva amazònica del Brasil amb Ampans, ja que l'atleta maratonià és un dels nous amics de l'entitat. El corredor rodenc participarà a la propera Jungle Marathon amb el logotip de l'entitat a la samarreta i el missatge "Som diferents, som iguals". Tolosa va presentar ahir a Ampans, a Santpedor, la seva participació en aquesta cursa de 220 km en sis etapes que tindrà lloc del 10 al 16 d'octubre a la zona d'Alter do Chao, en plena Amazònia brasilera.

Jaume Tolosa és un corredor de maratons d'elit de Roda de Ter, que ha participat en curses tan importants com la Transahariana, 268 quilòmetres sense parar pel bell mig del desert del Sàhara, en la qual va obtenir el segon lloc, i la Maraton des Sables, de 254 km pel desert del Marroc.

El corredor osonenc es va dirigir a un auditori de les instal·lacions d'Ampans per narrar algunes de les seves aventures i explicar la nova cursa. Acompanyat de Joana Tubau, cap de premsa d'Ampans, i Francesc Mateu, de l'empresa Solgironès, també patrocinadora habitual de Tolosa, l'esportista de Roda de Ter va destacar, per damunt de tot, que "l'important és acabar". I això va fer esclatar una allau de preguntes. Els assistents a la presentació van plantejar els seus dubtes a l'osonenc, que va respondre de molt bon grat.

"He tingut un auditori participatiu, i no hi estic acostumat. Normalment, quan acabo tothom queda molt reservat, però avui aquí hi havia preguntes, i molt interessants", va destacar. Tolosa té molta il·lusió per la cursa, però no està segur del tot de completar-la: "sempre faig muntanya i deserts, i ara he de fer un canvi de xip brutal, ja que de la calor seca passaré a la humida, travessaré rius, nedaré, evitaré piranyes... Tot això farà que sigui molt difícil per a mi... És possible que no l'acabi".