L'endarreriment de la línia dels tres punts de 6,25 a 6,75 metres (als laterals la distància és de 6,60) ha provocat que els jugadors de l'ACB s'hagin adaptat ràpidament a les noves mides. En el conjunt dels 18 equips de la lliga, i després dels 27 primers partits de la temporada, les tres primeres jornades, hi ha uns percentatges molt similars als que es van registrar en la temporada passada. En la lliga d'enguany hi ha el 35,4% d'encert, només l'1,3% pitjor que el de l'any passat, que va ser de 36,7%.

El Gran Canària (45,1%), el Caja Laboral (44,7%), el CAI Saragossa (43,8%), el Lagun Aro (43,0%), el Reial Madrid (40,6%), el Joventut (40,0%) i el Power Electronics de València (39,3%) són els equips de més encert en els llançaments de triples. En una zona mitjana s'han situat fins ara el Bilbao (37,5%), el Menorca (37,1%), el Barça (37,1%), el Blancos de Rueda de Valladolid (34,0%), l'Unicaja Màlaga (33,8%), el Meridiano Alacant (32,6%), l'Estudiantes (30,4%) i el Cajasol (29,7%). Els tres amb menys punteria fins ara són l'Assignia (26,7%), el Fuenlabrada (24,3%) i el Granada (22,4%). A partir d'aquí hi ha una sèrie de consideracions, una de les quals és l'eficàcia que demostra un CAI Saragossa que està al 43,8% i que recull, en part, l'experiència de la temporada passada a la LEB, una categoria que va ser pionera en la instauració dels 6,75.

L'Assignia Manresa ha perdut el 6,6% d'eficàcia en els tres primers partits de lliga. Però el que més ha baixat és el Fuenlabrada, amb una davallada de més del 16%, ja que ha passat del 40,9% de la passada lliga fins a l'actual 24,3%. Però els de Salva Maldonado han guanyat els tres partits. Entre els poderosos hi ha el Barça, que ha baixat el 6,2%, tot i que en la franja mitjana-alta, del 43,8% al 37,0%.

Owens i Rafa Martínez

L'aportació d'Andre Owens en els números de l'Assignia, amb només un partit, ha estat significativa. I és que sense el seu balanç particular (6 de 9) l'índex general de l'equip seria força més baix. Sense ell, els del Congost serien els darrers en encert amb el 20,9% (13 de 62).

Owens és el sisè millor a la lliga amb el 66% pel que fa als triples en una classificació que encapçala el santpedorenc Rafa Martínez. El de Santpedor va ser el millor al final de la lliga regular 2009/10, amb el 52%, i ara torna a ser el millor amb el 80% (8 de 10), igualat amb Josh Fisher, del Bilbao (4 de 5).

Capdevila: "fa falta calma"

Després de la tercera derrota dels manresans en tres partits, davant del Blancos de Rueda per 72-76 a la pròrroga, el director esportiu del Bàsquet Manresa demanava ahir que hi hagués tranquil·litat. En les seves declaracions a aquest diari, Pere Capdevila insistia que "entre tots hem de transmetre calma, no és pas qüestió d'un o un altre jugador, tots han de millorar. Ja sabem quines han estat les circumstàncies que ens hem trobat, però confiem en l'equip i aquest és el missatge de cara al partit de diumenge contra la Penya". L'Assignia Manresa vol trencar a Badalona el que és el seu pitjor inici a l'ACB, en un partit que començarà a dos quarts d'una del migdia de diumenge.

Sobre Uros Slokar, va manifestar que "no és un cinc pur però estem segurs que ens podrà ajudar molt en aquesta posició. A més a més, és polivalent i va demostrar que pot amenaçar des dels tres punts. Tan sols va entrenar-se dos dies, se li ha de donar més marge".

En referència a Andre Owens, que té un contracte temporal d'un mes i que va ser l'home destacat en la plantilla manresana, el director esportiu explica que "el tenim per un mes, i ens han dit que disposa d'uns compromisos a la Xina però no es pot descartar res, quan sigui l'hora ho valorarem". En tot cas, la cotització d'Owens és alta i caldria veure si l'Assignia la pot assumir. En el cas de Slokar, el fitxatge és per a tota la temporada. Cal recordar que el Manresa té lliure una fitxa d'extracomunitari, ara només en té ocupada una, amb Lewis.