La inclusió de Rafa Martínez, per segon any consecutiu, en la llista prèvia de la selecció absoluta per a una gran competició confirma que l'excapità del Manresa és un dels millors jugadors estatals. No va anar al mundial del 2010, però de cara a l'europeu de Lituània les seves possibilitats podrien créixer si es confirma que podran viatjar 14 dels 15 homes preseleccionats per Scariolo. Des de Formentera, on passa uns dies de descans, Rafa Martínez dóna la seva opinió pel que fa al presumpte interès que tindria el Madrid per fitxar-lo.

Què sap del Madrid, li han trucat, hi ha parlat aquest dies el seu representant?

Personalment, a mi no se m'ha dirigit, tot i que sí que m'han arribat comentaris. Home, és clar que el Madrid seria un gran destí per a un jugador com jo. És un dels equips grans i la temporada vinent serà a l'Eurolliga. Estic de vacances i no en sé res. En tot cas, cal deixar ben clar que tinc contracte en vigor pel Power Electronics València, per tres temporades més, i em trobo identificat amb el projecte.

Si l'interès del Madrid acabés per concretar-se, caldria pagar la clàusula de rescissió, sap quina és la quantitat?

No ho recordo amb exactitud, he llegit que un milió i mig d'euros, em sembla que és un pèl inferior a aquesta quantitat.

Parlant del futur immediat i de la concentració amb la selecció, si finalment viatgen 14 jugadors a l'europeu i no 12 com fins ara, es veuria ja amb un peu i mig en l'europeu?

Home, almenys numèricament sí que augmentaria la possibilitat. Però no deixaria de ser difícil, en la meva posició la competència que hi ha és terrible, amb Sergi Llull, Navarro, Rudy i San Emeterio, i es tracta de fer-ho el millor possible en els dies d'entrenaments. En tot cas, la decisió no depèn de mi.

Ha parlat amb Scariolo?

Sí, vam coincidir en un clínic a València, poc abans dels play-off, i em va dir que li havia agradat la meva feina l'estiu passat i que em cridaria a la nova convocatòria.

A la selecció coincidirà amb un Ricard Casas que serà ajudant del primer entrenador i que va ser un dels tècnics que va treballar amb vostè en els seus inicis.

Sí, el Ricard era el coordinador del planter al Manresa i amb ell jo vaig fer força sessions personals, de tècnica individual. Segur que per a ell ha de ser molt il·lusionador que hagin pensat en ell, i crec que s'ho mereix, perquè és un entrenador de gran vàlua i molt treballador.

Una de les novetats que hi ha en la llista, esperant que tingui el passaport espanyol, és Ibaka.

o vam estar junts al Manresa, perquè quan ell va arribar jo havia marxat a València, però és molt clar que l'evolució que ha tingut és bestial, de la LEB a la NBA, on és un jugador que ja ha agafat un nom. És jove, amb ganes d'aprendre, i té una gran ambició. Jo no el conec personalment, però em diuen que és molt educat i simpàtic.

En el Power Electronics hi ha hagut canvis importants, com el de l'entrenador. Quina valoració fa de Pesic i què és el que li ha comentat Paco Olmos de cara a la propera temporada?

Al meu entendre, amb Pesic es van aconseguir uns resultats molt bons i la seva feina va ser brillant. Per un motiu o altre, ell i el club no es van entendre per renovar, però en el club veig que es treballa bé, i la intenció és anar progressant. Paco Olmos ja va tenir una etapa en l'equip, és valencià i sent molt els colors, això és un plus. Ell vol apujar més el llistó i m'ha dit que compta amb mi, que li agrada el meu caràcter a la pista.

Han canviat també els bases, i arribaran el serbi Markovic i San Miguel. Què li ha demanat l'ex de l'Assignia?

Amb el Rodrigo hem parlat de la ciutat, de l'equip. Ha destacat en el Manresa i ve amb moltes ganes al Power Electronics. En un principi, De Colo jugarà més com a escorta, i no sé si hi haurà un tercer base. Encara falta incorporar jugadors a la plantilla.

Què li sembla que es comenti que Javi Rodríguez i Asselin, dos jugadors amb els quals vostè va estar al Congost, puguin tornar al Manresa?

Crec que són jugadors magnífics que poden aportar molt. El Javi va estar encantat en la seva etapa al Ricoh, li agradava molt l'ambient i tenia amb Jaume Ponsarnau una gran compenetració. Pel que fa al Josh, és un altre jugador que es va sentir molt còmode i ens va ajudar en els seus anys a l'equip.