Tot va començar com la reacció humorística, però amb un clar fons reivindicatiu, arran de l'espai "Verdader o fals" en el web de la lliga Endesa. Rafa Martínez i el seu company d'equip a les files del València Basket, Pablo Aguilar, es reptaven a afinar si afirmacions que es feien eren certes o falses. Un dels supòsits era que si Josep Guardiola té el seu nom al camp de futbol de Santpedor, Rafa Martínez el tenia al pavelló. Aguilar no s'ho va empassar i el santpedorenc no es va poder estar d'exclamar: "és clar, no hi tinc ni una rotonda!".

Doncs sí, encara no la té, però Rafa Martínez veurà el seu nom al poliesportiu de Santpedor, just al davant del camp Josep Guardiola, a l'altra banda de la carretera. I ho ha precipitat una campanya en marxa a Facebook, impulsada per un grup d'amics del jugador que es va mobilitzar sota el nom "Rotonda Rafa Martínez", que ahir ja tenia 1.318 adhesions. Un dels iniciadors de la campanya, que ha tingut molt ressò en pocs dies, és Sergi Sola. "El Rafa s'ho mereix tot. A banda de la seva actitud a la pista com a esportista, que és tot un exemple, es desviu pel poble, ell ha continuat sent amic dels seus amics, i no ha tingut mai un no per a ningú. No ha canviat".

El grup de Facebook "Rotonda Rafa Martínez" ha convocat per a demà, a les 12 del migdia, la que es preveu que sigui una concentració concorreguda. Amb la pancarta de suport al jugador es trobaran a la rotonda molt propera al polígon de Santa Anna on es troba l'empresa Martinsa, que pertany a la família de Rafa Martínez. A l'Ajuntament de Santpedor es coneixia aquesta iniciativa i ahir l'alcaldessa, Laura Vilagrà, confirmava a Regió7 que "el pavelló que tenim es dirà Rafa Martínez. Ho teníem previst, la família ho sap. Volem veure'ns amb ell durant les festes de Nadal i li preguntarem quin és el millor moment, buscarem la data". Rafa Martínez, que tornava ahir d'Itàlia d'un partit d'Eurocup, està "molt agraït als amics, ho han fet de cor. Amb l'Ajuntament ens entendrem, estic orgullós de Santpedor".