La sort en la tanda de penals que havia tingut la selecció espanyola en els partits de quarts de final i semifinals no la va tenir ahir el duel decisiu del campionat del món juvenil, amb la medalla d'or en joc davant d'Hongria.

A la la final de la competició celebrada a Istanbul (Turquia), l'equip dirigit per David Martín i Mario Garcia, amb el manresà Xavi Serra a les seves files (CN Terrassa), va empatar a 5 gols en el temps reglamentari; en els penals, l'aturada del porter hongarès en el primer llançament dels espanyols va ser clau perquè des d'aquell moment, ni uns ni altres van fallar, el que va reflectir el definitiu 10 a 8 a favor d'Hongria.

El partit més esperat del campionat va tenir una tendència golejadora molt baixa. Hongria va marcar primer i amb 1 a 0 es va tancar el primer parcial. En el segon període, Espanya va dominar el seu rival amb un 1 a 3 que va deixar el lluminós amb un ajustat 2 a 3. Les coses no podien començar millor per al conjunt de Martín i Garcia, ja que amb un nou gol es van situar 2 a 4. L'equip estatal tenia el control de la confrontació i va tenir possibilitats de marxar amb tres gols d'avantatge, però van ser els hongaresos els que van fer el 3 a 4, amb el que va finalitzar el tercer parcial. En els darrers vuit minuts, Hongria va donar la volta al marcador mab dos gols (5 a 4 quan faltaven quatre minuts pel final); quan faltava poc més d'un minut, va arribar el definitiu empat a cinc gols. El tram final va ser agònic amb una gran aturada del porter Micky Linares i un xut al pal de cada selecció, sense que el marcador es mogués mé, havent-se de decidir la final per penals.