Una altra història que, una altra vegada, es repeteix. El Ford Burgos, vencent anit a la pista del Lleida (72-81), es va proclamar campió de la lliga LEB Or quan encara manca l'última jornada. Un títol que, en teoria, dóna dret a una plaça a la lliga Endesa, però l'ACB manté els requisits, que són molt exi-gents per als clubs que mai han estat a dalt, a l'elit. Cal recordar que el Burgos va ser campió de la LEB el 2013 i en el 2014 va ser el guanyador en els play-off que atorgaven la segona de les places. La primera va ser per al campió Andorra, que sí que va pagar les quantitats del cànon d'ascens i va ocupar la plaça del Valladolid, el cuer de l'ACB. El Burgos mai no ha pogut i el Manresa (el penúltim l'any passat) ha estat el beneficiat.

L'única diferencia que hi ha, en referència amb els últims dos anys, és que l'Ajuntament de Burgos ara té clar cobrir la plaça de toros per tal d'arribar als 5.000 aficionats que hi ha d'haver d'aforament mínim (el pavelló del Plantío és petit). Com ha passat darrerament, però, hi ha la llosa de més de 5 milions que cal abonar per pujar. El president de l'ACB, Francesc Roca, s'ha mostrat en ocasions partidari d'abolir unes normes tant restrictives, però són les vigents actualment. Al Burgos ha jugat enguany un Miquel Feliu, ala manresà de 29 anys.

El Breogán ha d'esperar

L'equip que durant tota la lliga s'ha barallat durament amb el Ford Burgos pel títol és el Breogán de Lugo. És un aspirant molt perillós per als clubs ACB de la cua, que miren de reüll tot el que passa a la LEB. Té un pavelló de 7.000 persones, té ganes de pujar i com a antic soci de l'ACB només li tocaria pagar uns 2,7 milions d'euros.

El Breogán (on hi ha Dani López i Àlex Llorca) buscarà ara la segona plaça d'ascens en uns play-off on també hi haurà l'Ourense (amb Salva Arco), el Palència (amb Oliver Arteaga), el Valladolid (de Montañez), el Lleida, el Palma, el Planasa Navarra i el Melilla.