L'exfutbolista francès Éric Cantona va declarar ahir, durant la prèvia de l'entrega dels premis Laureus de l'esport, que s'han de donar a Xangai, que va ser Catalunya i no pas Espanya qui va quedar campiona del món el 2010 a Sud-àfrica. Segons el seu punt de vista, "Catalunya va guanyar el Mundial. Espanya va vèncer amb deu jugadors del FC Barcelona a l'equip. Espanya no va guanyar el Mundial, el va guanyar Catalunya. El va guanyar el Barcelona".

De fet, de jugadors del Barça al Mundial n'hi havia vuit, i no deu. Es tractava de Valdés, Piqué, Puyol, Busquets i Xavi, que són catalans, i Iniesta, Pedro i Villa, que no ho són. A més, hi havia dos jugadors catalans més, Capdevila del Vila-real i Cesc Fàbregas, de l'Arsenal.

Cantona va vincular el futur de la selecció espanyola amb el planter del Barça. Segons ell, "estic segur que quan el planter del Barcelona i d'alguns altres equips espanyols tre-guin nous i bons jugadors, Espanya tornarà a ressorgir". Sobre el nivell de la lliga, va dir que "la millor és la d'Anglaterra, després hi ha la d'Alemanya, i a continuació hi ha el Barça, només el Barça".