La vuitena edició del Cros de Sant Jordi, que per primera vegada es disputava a l'estiu, va portar gairebé dos-cents participants entre sèniors i infantils repartits en les seves respectives categories. En homes, aquestes es dividien en tres traçats (5, 10 i 15 quilòmetres) i en els respectius apartats masculins i femenines. En els 5 km masculins la victòria va ser per a Josep Roset amb un temps de 5 minuts i 42 segons , seguit de Rafa Carmona i Ot Ferrer mentre que en fèmines el podi el van ocupar Clara Madrid com a guanyadora amb un crono de 27.01 seguida de Núria Salvans (2a) i Judith Martínez (3a).

Gerard Llimós va ser el guanyador en la distància dels 10quilòmetres (42.01)seguit de Xavi Rodríguez i Roger Cartes mentre que en noies va guanyar Pilar Gutes (50.06) seguida de Bárbara Anento i Carla Esclusa. Finalment als 15 kms masculins el triomf va ser per a Antoni Puig (1h.04.10). La segona plaça va ser per a Sergi Cinca i la tercer pa Jordi Arola. En noies la vencedora va ser Maite Romero (1h.31.37) seguida de Marta Jiménez i Aurora Ballús. La prova a nivell sènior estava dividida en tres distàncies ( 5, 10 i 15 quilòmetres) mentre que les distàncies en categoria infantil van ser de 500, 1000 metres i 5 quilòmetres.

Enguany la cursa estrenava nova ubicació davant les instal·lacions del gimnàs l'Eix al Passeig de Circumval·lació. Un cop acabada lacursa els nedadors van tenir el dret a accedir gratuïtament a les piscines, que van romandre obertes fins a les 23h. També hi va haver música i sopar a la fresca. La cursa de Sant Jordi va compartir el nom de curses d'estiu a l'Alzineta, amb referència a la nova època de l'any de la disputa de la prova i al lloc de les sortides i les arribades.