L'expresident Josep Maria Bartomeu, que ha aparegut com el favorit en les eleccions a la presidència del FC Barcelona de dissabte, ha rebut un atac constant aquesta nit a la seva gestió per part de la resta d'aspirants (Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa) en el debat televisat pel canal 'TV3'.

Bartomeu no ha pogut evitar que els altres tres candidats li posessin el dit a la nafra per la seva condició d'imputat pel 'cas Neymar', així com la situació que viu La Masia, que Laporta ha titllat de "desmantellada", a més d'assenyalar el model de l'última junta com "el de Florentino Pérez, que és el d'anar al mercat i comprar".

Des de l'arrencada del debat televisiu al canal autonòmic, Bartomeu s'ha sentit aclaparat i acorralat per constants retrets a la seva gestió d'un any i mig, després de la dimissió de Sandro Rosell.

"He patit el presidencialisme i tot això porta al fracàs. Hi ha barra lliure. Tothom s'atreveix ara amb el Barcelona", ha advertit Toni Freixa, mentre que Laporta ha destacat la situació judicial que pateix tant Bartomeu com el FC Barcelona.

"La balança del mandat de Bartomeu i Rosell és d'un gran desprestigi internacional, i pèrdua de pes del Barcelona a la FIFA. Desgraciadament, tenim un president processat per corrupció, estafa i delicte fiscal. Per primera vegada el Barcelona està processat per delicte contra la hisenda pública. Això és trist ", ha emfatitzat Laporta.

A això, Bartomeu ha replicat amb contundència a l'advertir a Laporta que per la seva condició d'advocat hauria de ser més rigorós en les seves exposicions i en utilitzar els termes, ja que, va afegir, "no estic processat, sinó imputat per defensar el Barcelona".

Laporta no ha desistit en el seu atac i ha enviat el següent missatge als socis: "És temerari que pugui haver-hi un president en en aquesta situació processal. Per molt que diguis una mentida no es convertirà en una veritat. Ets processat. Que et processin em sap greu, però sobretot pel Barcelona. No t'amaguis darrere del Barça ". Bartomeu ha sentenciat: "Estic imputat per defensar Neymar i la seva família. Estic imputat per un delicte fiscal per defensar el Barça".

En el seu torn, Freixa ha lamentat que el Barcelona, ??Rosell i Bartomeu estiguin imputats, i això ho ha atribuït "a les decisions presidencials que s'han adoptat, sense el rigor necessaris".

Sobre el 'cas Neymar', Bartomeu ha afegit: "Això va a la baixa i acabarà en no res. Seguirem defensant el Barça", mentre que quan ha abordat la parcel·la esportiva, l'expresident ha defensat la seva "model d'èxit" i el " triplet "de la passada temporada (Copa, Lliga i Lliga de Campions), al qual s'ha referit insistentment.

En el debat de la parcel·la esportiva, Freixa, que va ser directiu de Rosell i Bartomeu, va ser contundent: "Cal apostar per la Masia i seguir un model d'excel·lència. Ara tenim un model de sortir al mercat i fitxar 'galàctics'".

Quan s'ha abordat l'aspecte econòmic, Agustí Benedito ha pres més protagonisme en criticar frontalment el patrocini de Qatar, en recordar que diferents agències internacionals "parlen que els diners de Qatar està finançant l'Estat Islàmic".

"Signar amb Qatar és la pitjor decisió que heu realitzat", ha assenyalat Benedito dirigint-se a Bartomeu. "En el futur ens avergonzaremos. Aquests de Qatar compren mundials, ho compren tot. Qatar ha d'estar lluny del Barça", ha afegit Benedito.

Bartomeu ha reconegut que Qatar té dret de tempteig si el Barcelona decideix buscar un altre patrocinador per a la samarreta quan finalitzi el vigent (2016) i, després de defensar el patrocini de Qatar, ha sorprès a l'assegurar que el seu equip de campanya està negociant amb una entitat asiàtica perquè competeixi amb l'actual patrocinador.

Laporta també ha dit la seva en aquest aspecte, en recordar que la seva aposta és per un patrocinat indirecte "que pagui diners perquè Unicef ??torni a la part frontal de la samarreta", i ha revelat que quan va abandonar el club al 2010 va deixar " dos acords amb Etisalat i Herbalife perquè per 20 milions poguessin exercir la publicitat indirecta i Unicef ??es mantingués en la part davantera de la samarreta".