El granadí David Valero va trencar ahir amb l'hegemonia del ceretà Josep Antoni Hermida, que havia guanyat de forma consecutiva els darrers vuit campionats d'Espanya de BTT. A Valladolid, Valero, que mai havia pujat a un podi estatal va lluitar amb els favorits Carlos Coloma, Sergio Mantecón i el propi Josep Antoni Hermida. Els quatre ciclistes es van destacar ràpidament amb triomf final per a Valero, seguit d'Hermida i Coloma.

Per la seva part, el Tomàs Bellès va sumar vuit medalles a l'estatal en les diferents categories. En la competició per relleus, amb victòria catalana, hi eren Anna Villar i Roberto Bou. En màster 30, Pau Egeda va ser tercer (David Puig va ser novè). El la prova per eliminació, Magda Duran va guanyar entre les fèmines absolutes, tot i ser júnior; en sub-23 d'eliminació, Gerard Álvarez va ser tercer.

En rally júnior femení domini intractable de magda Duran; en elit femení, Anna Villar aconseguia remuntar en les darreres voltes fins a la segona posició. En sub-23, Roberto Bou va acabar segon en una categoria en la que Gerard Álvarez va ser catorzè. I en elit masculí, Cristofer Bosque va entrar en la posició vint-i-unena.