El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) buscarà consolidar-se com a líder del Mundial de Fórmula abans de l'aturada per vacances al circuit hongarès de Hungaroring, que es disputa aquest cap de setmana i que servirà com a homenatge al recentment desaparegut pilot francès Jules Bianchi.

Hamilton, que lidera la classificació de pilots amb 194 punts, 17 més que el segon classificat del Mundial i company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, intentarà sumar la seva setena victòria del campionat i la seva segona consecutiva en un gran premi en què l'australià Daniel Ricciardo, pilot de Red Bull, va vèncer l'any passat.

Hungaroring serà la desena prova d'un Mundial dominat al complet per l'equip Mercedes, que ha aconseguit col·locar els seus dos monoplaces al podi de totes les carreres disputades fins a la data i que és campió momentani del Mundial de Constructors amb 371 punts, 160 més que Ferrari, la segona escuderia de la classificació.

Tot el que passi a Hongria, però, serà secundari al record del mort el 17 de juliol Jules Bianchi, que serà protagonista durant tot el cap de setmana i rebrà nombrosos homenatges tant dels seus companys, com de la FIA, que ja ha anunciat que retirarà el número 17 dels cotxes de la graella en el seu honor.

"Desitjo que Bianchi sigui recordat per com era com a pilot i com a persona, no perquè tingués un accident", va manifestar a la BBC l'amo dels drets de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone. S'espera a més que tots els pilots mostrin el seu respecte en un minut de silenci previ a la disputa de la cursa.

L'espanyol Fernando Alonso també va voler mostrar el seu condol a la setmana prèvia a la disputa del gran premi amb un missatge a les seves xarxes socials: "Amic, company, talent, somriure. Etern. Descansa en pau Jules. Sempre amb nosaltres".

L'asturià, que va aconseguir a Hungaroring la primera victòria de la seva trajectòria a la Fórmula el 24 d'agost de 2003, arriba a Hongria com divuitè classificat amb tan sols un punt en el seu caseller i un lloc per darrere del seu company d'equip, el britànic Jenson Buttton. "Vaig a Hongria amb l'esperança d'afegir més rendiment al cotxe", ha assegurat en declaracions que recull la FIA a la seva web oficial.

El circuit d'Hungaroring, prop de Budapest, té 4'381 quilòmetres de longitud i consta d'un traçat de catorze corbes, sis a esquerra i vuit a dretes, on és gairebé impossible avançar. Lewis Hamilton, que comparteix nombre de primers llocs en el circuit (4) amb el mític pilot alemany, Michael Schumacher, podria batre el rècord en cas de sumar una nova victòria.