No comença bé la temporada per a Pep Guardiola. Després de deixar a l'aire la seva continuitat al Bayern de Munic, ahir va veure com se li escapava el primer títol oficial del curs, la Supercopa alemanya. En la seva condició de campió de lliga no va poder defensar la seva corona i va caure davant el Wolfsburg -campió de la Copa- en un partit igualat que es va decidir als penals, on els locals no van errar cap llançament. Es tracta d'un títol menor, però perdre'l no és la millor forma de començar la temporada, i menys per un Guardiola que ha estat discutit per un sector important de l'afició del Bayern en les seves dues temporades, sobretot per les contundents derrotes a Europa.

Els bavaresos van sortir més ben organitzats sobre la gespa del Volkswagen Arena, i abans del minut deu van estar a punt d'obrir el marcador amb un xut de Boateng que va refusar el travesser. Però a l'equador de la primera meitat, i animats pels seus aficionats, els jugadors locals es van anar fent amb el control del partit i van començar a disposar d'ocasions. La més clara va arribar a les acaballes del primer temps, quan De Bruyne va driblar Neuer -que va sortir de forma errònia i temerària- i es va quedar sol a la frontal de l'àrea i amb la porteria buida. Però el belga va fer el més difícil i va enviar la pilota a fora.

Sense rendició

El descans li va anar bé als de Guardiola, que van trobar-se amb un gol només començar. Douglas Costa -el millor dels vermells- es va escapar per l'esquerra i la seva centrada no la va saber capturar Casteels, i el rebot el va aprofitar Robben, sempre present. Els locals no es van saber refè i semblava que el Bayern tenia el partit controlat, amb el tècnic de Santpedor realitzant canvis defensius per fer decisiu el gol de l'holandès. Semblava que el pla li sortia bé quan Guilovagui va veure una desmarcada de De Bruyne, li va enviar una passada en profunditat i aquest va conectar una centrada rasa que Bendtner, erràtic fins al moment, va convertir amb un toc de qualitat en el gol de l'empat. Era el minut 89 i Guardiola es tapava la cara. El títol que semblava sota control s'havia de decidir ara als penals.

I en la tanda l'equip propietat de Volkswagen va mostrar una precisió perfecte, mentre que Alonso no va poder superar la cama de Casteels i va condemnar el Bayern a la derrota.