L'Espanyol es va despedir de la minigira anglesa amb un altre empat, aquest cop davant el Southampton entrenat per Ronald Koeman (1-1). El conjunt blanc-i-blau va tornar a demostrar la seva solidesa defensiva en un partit on es va notar la poca arribada a la porteria rival. Si amb el partit davant el modest Reading de la segona divisió anglesa, l'equip català va ser incapaç de generar ocasions, aquesta vegada enfront un conjunt de més entitat, li va tornar a passar al mateix. Un únic gol de Salva Sevilla en l'únic xut entre els tres pals amb cert perill, va permetre l'Espanyol sortir amb un just empat del St. Mary's Stadium de Southampton. En el minut 11 de partit els blanc-i-blaus van aprofitar un mal refús de la defensa rival per avançar-se.

A partir del gol, els anglesos van buscar l'empat. La defensa espanyolista van aguantar les envestides locals per arribar al descans amb el mínim 0-1 al seu favor. A la represa ambdós conjunts van fer els nombrosos canvis de jugadors. Els locals van anar perdent força en les seves aproximacions a l'àrea visitant i tant sols ho provaven des de lluny. D'altre banda els jugadors de l'Espanyol no van crear cap ocasió durant tota la segona meitat. En l'únic error dels visitants, una pilota perduda d'Abraham al mig del camp, la va aprofitar Rodríguez per marcar el gol de l'empat a sis minuts pel final i fer justícia amb el que es va veure durant tot el partit. El bagenc Lluís López no va tenir l'oportunitat de disputar cap minut.