El jugador manresà del Club Natació Terrassa Xavi Serra es troba des de dilluns i fins dissabte al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, on s'està duent a terme una concentració amb les seleccions espanyola i italiana per preparar el mundial júnior que es disputarà a Almati (Kazakhstan) del 4 al 12 de setembre. En aquesta competició, el combinat espanyol està enquadrat en el grup D, juntament amb les seleccions de Canadà, Uzbekistan, Itàlia i el conjunt amfitrió.

Xavi Serra comparteix convocatòria amb quatre companys seus al CN Terrassa: Jordi Chico, Álex de la Fuente, Álvaro Granados i Agustí Pericas. La resta d'escollits són Alejandro Bustos, Pablo Gómez i Marcos Lorrio (Real Canoe), Miquel Linares i Roger Tahull (CN Atlètic Barceloneta), Pol Barbena i Marc Corbalán (CN Mataró), David Carrasco i Marc Mejías (CN Rubí), Alfonso López-Sáez (CW Sevilla), Sergi Cabanas i Borja Fenoy (CN Sabadell), Guillem Garcia (CE Mediterrani) i Enric Royo (CN Barcelona). Tots aquests jugadors estan dirigits per l'entrenador Joaquim Colet, i Cristian Fernández n'és el fisioterapeuta.

Amb experiència internacional

El jugador manresà, un dels waterpolistes bagencs més prometedors dels últims anys, ja va participar en el darrer mundial en categoria juvenil que es va celebrar l'any passat a Turquia, on l'equip espanyol es va penjar la medalla de plata després de perdre la final a la tanda de penals davant Hongria. La temporada passada Serra també va participar al campionat europeu júnior, en què va caure eliminat als quarts de final davant de Croàcia.

Amb el seu equip, el Club Natació Terrassa, Serra, que comparteix vestidor amb el també manresà Sergi Mora, va debutar al primer equip fa quatre temporades, quan només tenia quinze anys. Amb el conjunt vallesà va aconseguir ser subcampió d'Espanya juvenil l'any 2013 i subcampió de Divisió d'Honor les dues darreres temporades.