La selecció espanyola de futbol va situar-se líder del grup C de classificació per a l'Eurocopa amb una plàcida victòria contra Eslovàquia, l'equip que l'havia derrotat ara fa un any i que afrontava el partit d'ahir amb notables baixes. A més, els espanyols van recuperar el gol averatge, després de la derrota per 2-1 a Zilina del 2014, i ara és líder amb els mateixos punts que Eslovàquia (18) i amb tres més que Ucraïna (15). Falta un Eslovàquia-Ucraïna i un Ucraïna-Espanya, aquest en l'última jornada, que decidiran els dos passaports per a França i l'equip que possiblement hagi de disputar una repesca.

El partit d'ahir va ser resolt aviat per un equip estatal que va tenir el 75% de possessió de pilota. Al minut 5, en una jugada assajada, Silva va veure com Jordi Alba entrava per la seva banda i li va fer una passada perfecta que el lateral de l'Hospitalet va rematar amb el cap al fons de la porteria.

Espanya va continuar dominant, tot i algun ensurt en un contraatac eslovac, i va aconseguir el segon gol després d'un clar penal sobre Diego Costa. Andrés Iniesta el va transformar enganyant el porter i es pot dir, pràcticament, que el partit es va acabar en aquest moment.

A la represa, domini local amb alguna contra forana i xiulets a Piqué per part del públic que no va omplir el Carlos Tartiere, no se sap si per la seva posició procatalana o antimadridista habituals.

En els altres dos partits, Ucraïna es va imposar a Bielorússia (3-1), amb un gol de Iarmolenko, i sorprenent triomf de Luxemburg sobre Macedònia (1-0).