La selecció espanyola va vèncer amb gran autoritat la lituana en la final de l'Eurobasket, un partit força més plàcid per als homes de Sergio Scariolo que les anteriors batalles amb Alemanya, Polònia, Grècia i França. No hi va haver cap canvi en el jugador puntal, de nou Pau Gasol, que va segellar el que ha estat un campionat per emmarcar amb 25 punts i 12 rebots. Ahir va ser declarar MVP i component del cinc ideal amb el base canari Sergio Rodríguez, l'ala francès De Colo i els lituans Jonas Maciulis i Valanciunas.

Molt concentrada des del salt inicial, Espanya va continuar amb un alt nivell defensiu, el principal canvi respecte del seu discret inici de campionat. Un 8-2 d'entrada ja marcava la tendència del partit i ni el temps mort del tècnic lituà no va impedir que al final dels primers deu minuts el resultat fos un 19-8 molt aclaridor.

Una bona ratxa ofensiva amb un Rudy Fernández molt fi van dur a una diferència que va arribar a ser de 16 punts al tercer quart (34-18). Els darrers minuts abans que s'arribés a la mitja part, el conjunt bàltic va ser quan va oposar més resistència i va treure el coratge. Un triple al límit de Maciulis posava un 41-33 que, teòricament, donava als lituans possibilitats.

Pallissa tot i la lesió de Rudy

Dues personals seguides que van ser assenyalades a Valanciunas, el pivot de referència lituà, eren un càstig dur per als bàltics, que es van veure altra vegada clarament per sota a la represa (52-35).

Rudy Fernández es va haver de retirar lesionat però no va ser cap impediment per als de Scariolo; la contribució de Pau Gasol era una altra vegada definitiva i un triple de Víctor Claver posava un 60-42 en el minut 29 que decantava encara més la final. Espanya vencia de 17 punts en començar el darrer quart i Pau Gasol va rebre un merescut descans. Amb 62-47, a manca de sis minuts, va tornar a la pista per rematar la feina i coronar un campionat guanyat a pols i que és ja inoblidable per les exhibicions del pivot de Sant Boi.