El Barça torna avui a la Lliga de Campions però sense la seva millor basa, l'argentí Leo Messi, absent per un trencament de lligament al genoll esquerre, una baixa notable contra un rival potent com el Bayer Leverkusen.

Amb aquesta absència, el Bayer Leverkusen podrà afrontar el partit sense el botxí que els va sotmetre a vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada 2011-12 amb un 7-1 i cinc gols de l'argentí, i defensar així el lideratge que li va donar la victòria en la primera jornada contra el Bate Borissov; el Barça i la Roma van empatar a un gol a l'Olímpic romà. La baixa de Messi no serà l'única per a aquest partit per lesió, ja que a la infermeria blaugrana també hi ha Rafinha i Vermaelen, i són dubte Jordi Alba i Bravo.

Sobre l'absència de Messi, l'entrenador del Barça, Luis Enrique, va comentar ahir que "un jugador com Messi és insubstituïble. Suposa per a nosaltres i per a l'equip un repte gran competir sense ell. Serà un estímul per donar la nostra millor versió". En qualsevol cas, Luis Enrique ha negat que jugadors com el brasiler Neymar o l'uruguaià Luis Suárez hagin de fer un pas endavant, encara que ha matisat que "és el moment que tots, de manera individual i de manera col·lectiva, donin la seva millor versió".

El Barça busca la primera victòria i avui tindrà davant un equip molt fort en l'aspecte físic i que, com ja ha aventurat l'entrenador blaugrana, Luis Enrique Martínez, "ens generarà molts problemes. Serà un partit complicat i necessitarà una molt bona actuació per part nostra".