L'equip masculí del Manresa RC va obrir la competició oficial amb el primer partit de la fase prèvia a Divisió d'Honor Catalana contra el Garrotxa RC al Congost. Els manresans van estrenar equipació patrocinada per la marca de cervesa artesanal catalana Guineu.

El duel, que va acabar amb empat a 10, va tenir una primera part molt igualada; els visitants, molts durs i contundents, amb una davantera que superava clarament el pes de la dels manresans, van estar a punt d'assajar fent servir el seu joc. Abans d'acabar el primer temps, els locals van superar la línia de marca, van encertar la transformació i van deixar el marcador de 7 a 0 al descans. Una marca sense transformació del Garrotxa RC només reprendre el joc va situar el 7 a 5. El Manresa RC va fallar un primer xut a pals però va encertar el segon (10-5). L'emoció era alta en el terreny de joc, i els nervis es notaven entre els aficionats. No va tardar a arribar una nova marca visitant que va deixar el definitiu 10-10. Abans d'acabar, els manresans van estar a punt de fer un altre assaig.