El pilot manresà Toni Elías (Yamaha Forward Racing) sortirà la propera matinada des del 25è lloc a la cursa de MotoGP del Gran Premi de Japó, que es disputa a Motegi. Elías només ha pogut superar el japonès Kousuke Akiyoshi, però ha quedat força satisfet de la millora de la seva moto.

D'aquesta manera, el bagenc explicava que "he millorat durant totes les tandes d'entrenaments lliures i a la classificatòria he arribat fins a l'1.46. Tinc les idees clares respecte de la cursa d'Aragó i he fet un pas endavant positiu. No sóc lluny de les altres motos Open i finalment he trobat una bona configuració des de la qual partir. Diumenge ho podem fer bé, dependrà de la meteorologia".

Els entrenaments, dominats per Jorge Lorenzo i amb Valentino Rossi en cinquè lloc, darrere de Marc Márquez, han estat marcats pel brutal accident del pilot de San Marino Alex de Angelis, per la vida del qual s'ha arribat a témer. Finalment, ha estat estabilitzat i té múltiples fractures vertebrals i una contusió pulmonar, però es troba fora de perill.

La cursa de MotoGP començarà a les set de la matinada. A les quatre haurà començat la de Moto3, amb pole per a Romano Fenati, i a les 5.20 la de Moto2, amb primera posició per al ja campió del món, Johann Zarco.