El serbi Novak Djokovic, número 1 mundial, ha derrotat aquest diumenge a la final de l'Open de la Xina (6-2 i 6-2) a l'espanyol Rafael Nadal i s'ha coronat per sisena vegada campió del torneig pequinès, on no ha perdut mai cap partit.

D'aquesta manera, 'Nole' afegeix un nou trofeu a la capital xinesa als aconseguits el 2009, 2010, 2012, 2013 i 2014. A més, aconsegueix el seu vuitè títol de la temporada després dels Grand Slam de l'Open d'Austràlia, Wimbledon i el Us Open i els Masters 1000 d'Indian Wells, Miami, Montecarlo i Roma.

El primer punt, amb un piloteig llarg en què Djokovic manava d'un costat a un altre a Rafa Nadal, ha estat el presagi del que venia després.

El número 1 del món patia quan el manacorí li posava boles baixes, perquè no era capaç de donar cops guanyadors, i això ho va aprofitar l'espanyol per mantenir-se amb vida en el primer set. Però el serbi està en un gran moment de forma, i és molt difícil superar-lo. Amb 3-2 al marcador ha salvat una situació compromesa, i fins a dues vegades ha privat a Rafa Nadal d'obtenir el trencament.

En el segon set, la clau ha estat en el tercer joc. Complerta l'hora de partit, el tennista balear ha sol·licitat la presència del fisioterapeuta per unes molèsties al peu dret. Ha estat en aquest moment quan el serbi ha encadenat dos 'breaks' seguits.

A partir d'aquest moment, tots dos han guanyat els seus serveis i el serbi, amb un avantatge més que suficient ha tancat amb un 'ace' el segon parcial amb un altre 6-2 per proclamar-se campió.

En la cerimònia de lliurament de trofeus després del partit, el campió ha afirmat que ha jugat "un gran torneig" que "sempre és molt especial" per a ell. Per la seva banda, Rafa Nadal ha felicitat Djokovic i ha assegurat que ha estat una setmana "molt positiva" per a ell.

Aquesta era la 45a ocasió en què tots dos tennistes s'enfrontaven i Rafa Nadal continua amb un avantatge de 23-22 en victòries. No obstant això, l'estadística és adversa per a ell en pista dura (15-7).